laupäev, 12. aprill 2014

EM tavaraja kvalifikatsiooni kommentaarid

11.aprillil peeti tavaraja kvalifikatsioon. Tänutundega tuleb öelda, et seekord kõik sujus, korraldajad võtsid treenerite koosolekut kuulda ja kasutasid võistluseelseks läbijooksjaks mõndasid võistlustel viibivaid endisi tippsportlasi.

Meie sportlastest jooksid ja orienteerusid ennast teisipäevasesse finaali: Annika, Kerstin, Timo, Lauri.

Jooksjate kommentaarid:

Annika (finaalikoht)
Väga tobedalt kukkus välja 4 ja 11 KP raja planeering ja teostus, kus ma ignoreerisin kaardil niigi hoiatusena tunduvat tumerohelist. Jäin lihtsalt etapi keskel põldmarja väätidesse mitmeks minutiks kinni. Toores jõud siin ei aidanud, ürita mis sa üritad, aga läbi ei saanud. Lõpuks lihtsalt taganesin sinna kust tulin ja planeerisin etapi teed mööda ringi, nagu oleks pidanud kohe esimese hoobiga tegema. Aga väärtuslikud minutid olid juba kadunud. Õnn oli siiski minu poolel ja sain siiski suurest kaotusest vaatamata finaali.


Lauri (finaalikoht)
Võiks kirjutada pika jutu mõttetust orienteerumismaastikust, aga see pole antud juhul enam oluline. Füüsiliselt oli see päev selgelt vaevalisem kui lühiraja kvalifikatsioonis ning oli raske pingutuse tunne. Kinnijäämise riski minimeerimiseks vältisin igasuguseid rohelisi piirkondi ja teevalikud tuginesid peamiselt teeradadele. Suurim kaotus tuligi ilmselt pikkade etappide teevalikutega, kus ei valinud kõige kiiremad, aga siiski kindlaid teevalikud.

Kerstin (finaalikoht)
Olen positiivselt üllatunud enda jooksuvormi üle. Kartsin, et sellest tuleb jube kannatamine, aga reaalsuses oleks suutnud mõne kilomeetri veel selles tempos jätkata. Samas kiirusele polnud lisa kuskilt võtta. Kahjuks tegin raja esimesel pikal etapil 2 poole minutilist viga ja lõppu veel viieka. Sellele kohe otsa veel 2min viga ja soomlane saigi mu 6min-ga kätte. Lõpp oli krossijooks, teevalikuid nagu polnud.

Timo (finaalikoht)
Rada oli tehniliselt taas lihtne, kuna orienteeruda tuli vaid mööda teid ja lagedaid alasid. Hoidsin eemale tumerohelisest ning püsisin teeradadel, rajad olid nii planeeritud, et õigete teevalikutega pääses valusast siplemisest okkalises taimestikus. Lühiraja kvalifikatsioonist taastumine oli läinud hästi, jalad olid värsked. Kuna pääsesin nii lühirajal kui tavarajal A-finaali, otsustasin sprinti mitte joosta.

Liis
Esimesel pikal etapil jäi ette põõsas, millest ka traktoril oleks olnud raskusi läbi surumisega. 100m läbimiseks kulus 13 minutit. Järgnevate KP-dega tekkinud vead olid juba kiirustamise pärast, aga ka siis poleks ideaalne läbimine enam aidanud..
Valus on!

Evely
Enne starti oli üllatavalt kerge olla, mis andis juurde enesekindlust hea jooksu tegemiseks. Võistluse ajal keskendusin vaid kaardile, kuid väikeseid koperdamisi tuli algusest lõpuni. Finaalist viskas aga kindlalt mind välja okkalisse võssa kinnijäämine. Valisin variandi, kus tuli hästi väike roheline riba läbida, kuid see osutus täiesti läbimatuks. Võitlesin vähemalt 8 minutit kokku ühes ja teises kohas selle müüriga, et 5 m eemal paistnud teele jõuda, kuid tulemusteta. Lõpuks jooksin ikkagi suure ringiga punkti. Nüüd siis lakun haavu...

Sigrid
Tavaraja kvalifikatsioon oli elamus. Kui viga tuli, siis juba korralik, 7 minutine. Peamiselt kulutas aega okkaliste taimede (põõsaste) rägastik, mille läbimine oli kohati pea võimatu. Oleks enne starti teadnud, et tumerohelisse ei maksa jalga tõsta, oleks tulemus võinud veidi teine olla. Valulävi tõusis uuele tasemele, kuid finaalikoht jäi ka täna kahjuks kaugele...

Ats
Olin oma rasked jalad võistluspäevaks ideaalselt kergeks saanud, ilm klappis (parajalt soe ja pilves), soojendus oli piisav, starti ei hilinenud. Stardist kuni 3. punktini õnnestus hästi, aga kuskil 3. punkti juures tahtsin läbi tumerohelise kitsa ala ehk läbi roosipõõsaste minna. See läbiminek nõudis ~1m kõrguselt allahüppamist roosidesse. Maandumisel käis terav valu paremast põlvest läbi. Olin tõmmanud ühe oma lihase ära põlve tagant. Edasi polnud võimalik enam kiiresti joosta valu tõttu, kuigi sörkisin veel 4. punktini ja lootsin, et valu taandub, kuid paraku seekord mitte, tulin rajalt ära. Minu debüüt tiitlivõistlus oli lōppenud kahjuks vigastusega mitte suure vea ja loobumisega, nagu mõned arvasid. Siit sain ainult hamba verele ja hea kogemuse, kust treeningutega edasi minna.

Tulemused: http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/194-long-qualifying-results
Kaardid nii lühiraja kui tavaraja kvalifikatsioonilt http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/english-uk/192-maps-from-middle-and-long-qualifying-races-online

Fotoallkiri: "Pilt ei ütle kõike mida Timo"

Kommentaare ei ole: