teisipäev, 15. aprill 2014

EM sprindi finaal

Pühapäeva, 13.aprilli pealelõunal Palmela linnas peetud EM-i sprindi A-finaalides jooksid Evely, Liis ja Annika. Rajad olid huvitavad, teevalikuterohked, ja nagu ikka võitsid selle päeva kiireimad.
Väljavõte tulemustest:
Naised
1.Judith Wyder SUI 15:29
2. Nadiya Volynska UKR 15:31
3. Julia Gross SUI 15:46
.....
38. Evely Kaasiku 17:54
39. Annika Rihma 18:01
48. Liis Johanson 18:52

Mehed
1. Jonas Leandersson SWE 14:25
2. Jerker Lysell SWE 14:34
3. Martin Hubmann SUI 14:35
4. Daniel Hubmann SUI 14:37
5. Matthias Kyburz SUI 14:38
6. Kristian Jones GBR 14:40

Meie võistlejate muljed:
Annika
2.- 4. KP'sse rikkus keskendumise voorima hakanud autod. Lõpuks jäi tugevam peale :) jooksin keset teed ja lasin autodel enda järel sõita. Teel 5ndasse püüdis mind tagant startinud venelanna kinni, kellelt lootsin saada tempotõusu ja kiire orienteerumise abi, aga asjata, sest ta jäi nii mitmeski punktis just toppama ja lisaks jooksime igas punktis lihtsalt kokku. 10 KP imelik teevalik tulenes kahe kohaliku mehe "abistavast" pöördumisest, kelle tõttu keerasin pargis üks tee liiga vara ära ja pidin läbima pika trepi. Liiga hilja avastatud viga tuli nüüd kiirelt ellu viia, kuid trepid osutusid liiga aeglaseks.
Üldiselt oli palava ilma ja pika ootamise peale minu võistlusvaim juba enne starti hääbunud ja tahtsin lihtsalt rada läbitud saada.
Ma ei läinud rada kohapeale/tulemusele jooksma, tahtsin üritada joosta kiiresti ja loota sellele, et ehk õnnestub ka orienteerumisel jalgadele järele jõuda. Kahjuks oli pea juba soe ja üritus suur läbikukkumine.
Pole hullu, vigadest õpitakse! Kaks erinevat jooksutaktikat annavad hea aluse analüüsiks ja loodetavasti hea põhja tulevastele startidele.

Evely
Enne starti oli tunda kerget väsimust, kuid pigem oli enesetunne hea. Jooksu ajal ei tundnud ka üldse raskelt, kuid lihtsalt ei liikunud ... eriti lõpus. Vigade arvele ei kirjutaks ühtki kaotatud sekundit. Lihtsalt palju valesid otsuseid, mis olid tingitud liigselt kiirusele keskendumisest. Kuigi seisin peaaegu igas punktis hetkeks enne lahkumist. Kahjuks ei saa sooritusega rahul olla.
Siiski olen sisimas õnnelik, et suutsin oma tegevust suuremas osas kontrollida ja tulevikku vaadates näen, et potentsiaali on ka paremaid kohti saavutada. :)

Liis
Liiga palju vigu ja halbasid teevalikuid, et neid kõiki lahti arutama hakata. Ilmselgelt ebapiisav kaardilugemine ja liigne kiirustamine. Pole hetkel linnasprintidega sina-sõber. Arvatavasti üks halvemini joostud sprinte üldse.


Ats (B-finaal)
O-tehnika sujuvusega jooksu ajal jäin rahule, kui mõned mittesüstemaatilised suuremad vead välja jätta. Suurematest vigadest: 5. punktis pargis teede rägastikus läksid teed sassi - 20sek; 6. asemel läksin 7.-sse, kuna langesin rajameistri lõksu ja lugesin kaarti valesti, viga 40sek; 18. kp sain kaardist valesti aru, viga 15sek. Lisaks tuli veel sekundeid juurde ebakindlusest ja pisivigadest. Palav ilm (25-28'C) tegi ka oma töö, lõpus ei jaksanud tõusudel enam täiega pingutada. Füüsisele paneks hindeks 4, tehnikale ka 4, aga psühholoogilisele 2 ehk mitterahuldava. See oli mu 2014 hooaja kõige tähtsam sprindivõistlus, kahjuks jäid seekord oma tegelikud võimed realiseerimata. Nüüd on mõtted ainult sellel, kuidas olla 2016 EM-il parim Eesti sprinter A-finaalis.

Tulemused: http://www.eoc2014.fpo.pt/files/listas/Sprint%20Final%20Results.html

Kommentaare ei ole: