laupäev, 12. aprill 2014

EM lühiraja kvalifikatsiooni kommentaarid

Euroopa MV lühiraja kvalifikatsioon pole veel lõppenud, sest sellele järgnevat stardiprotokolli finaaliks ei saa veel teha. Täna peaks lõpuks ikkagi selguma, kes pääsevad finaali ja kes mitte. Üks korraldajate otsus oli, et meeste 1.eeljooksu kõik jooksjad saavad finaali, kuna sellel jooksul oli 1 KP metsas ~30-40 m valesti. Eileõhtune jutt oli, et kõik (mehed?) saavad finaali, kuna ka tähistatud rajal oli midagi valesti ja vähemalt 1 võistleja kaotas seetõttu mitu minutit. Selle otsuse vastu on selgelt vähemalt 1 tugev o-riik.
... Igatahes - "huvitav" on.

Täiendus! http://www.eoc2014.fpo.pt/index.php/en/198-organizing-committee-statement-middle-distance - lühirada esmaspäeval koos kõigi võistlejatega.

Jooksjate kommentaarid:

Liis
3 suuremat viga (30-45“) ja mõned väiksemad vead. Üldiselt jooksid jooks ja kaardilugemine käsikäes ja ise lippasin mööda punast joont.
Lauri S.
Õnneks oli ilm jahedam kui eelnevatel päevadel ja ka enesetunne oli värskem. Rada oli lihtne ning vaja oli vaid sujuvat vigadeta sooritust liigse tempo tagasihoidmiseta. Õnnestuski hästi, vigu praktiliselt ei teinud ja ka enesetunne ei petnud, et finaali pääsemiseks polnud vaja liiga palju endast välja pigistada.
Evely
Enesetunne oli hea. Kiirus oli üllatavalt hea. Viga tuli kokku üle minuti, kuid õnneks see ei rikkunud pääsu finaali. Vigadeanalüüs tehtud ja finaalis tuleb veel parem jooks.

Timo
Rada oli lihtne, kuna nähtavus oli hea ning pinnavormid selged. Vigu ei teinud, kui milleski kahtlesin, võtsin hoo maha ja lugesin hoolega kaarti. Valesti paigutatud punkt pärast vaatepunkte polnud minu eeljooksus. Ilm oli jooksmiseks mõnus, joosta jõudsin.

Kenny (1.eeljooks)
Elu parim o-vorm sai tagasilöögi esmaspäeval, kui ärkasin kehva enesetunde ja valusa kurguga. Sellest ajast olen vähe tõbine olnud. Suurim probleem enne lühi kvalifikatsiooni oli väikesest 37-37,2 palavikust tingitud uimasus. Lühiraja kvalifikatsiooni olin oodanud võrdlemisi pikka aega ning tahtsin näha, kas talvised treeningud on vilja kandnud. Ütleme nii, et hea meelega oleks jooksnud seda ilma palavikuta, kuna organism töötas kindlasti selgelt üle normaalsete pöörete, kuid isegi see ei viinud keha nii kiiresti edasi kui oleks tahtnud. Kaks viga on andestamatud, aga lohutan ennast sellega, et üks ei olnud täielikult minu süü (18-19 suunaetapil oli 18. punkt vales kohas). Samas on hea teada, et ilma selle valesti oleva punktita oleks vaatamata haigusele arvatavasti omal jõul finaali saanud. Enesetunne on paranemas ning annan endast edaspidigi maksimumi!

Sigrid
Lühiraja kvalifikatsioonil algus sujus hästi. Siis tuli sisse üle minutine viga, kui tahtsin teelt üht nurka maha lõigata punkti lähedal. Lisaks tulid sisse mitmed väiksemad vead (peamiselt kõrvale kaldumised). Lõpuosas ei suutnud lagedal alal pisivorme välja lugeda, mistõttu läks seal ka aega. Kokkuvõttes oli tehniliselt suhteliselt lihtne rada, finaalipääsust jäid lahutama vead. Mets oli ilus, kuid tuleb rohkem ennast usaldada.

Sander
Lühiraja model 2,5m kõrgusjoonte vahe tundus täiesti arusaadav ja selge. Võitlsukaardiga aga ei saanud kuidagimoodi kontakti. Esimesed punktid sain küll vigadeta kätte, aga mõnusat orienteerumise rütmi ei tekkinud terve soorituse kestel. Tundus justkui kaart oleks 50cm kõrgusjoontega joonistatud. Suurima vea tegin vaieldamatult raja kõige lihtsama punktiga. Jäin hetkeks järgmist etappi planeerima, kaotasin järje ja sinna see finaali koht siis läkski

Kirti
Kuigi finaalikohta ei tulnud, pean ikkagi jooksuga rahule jääma. Otsest ajakaotust kogunes ainult 30-60 sek. Kiirusest ei piisanud - seda pärssisid nii Eestist  tulles harjumatu soe ilm, mis organismile piduri peale pani, ning kaardilugemiseks  vajalikud hoo mahavõtmised.  Muidu oli väga mõnus võistelda.

Sergei (1.eeljooks)
Täna oli eeljooksu päev. Rada oli labane kiires liivases metsas, ujuva reljeefiga. Rada tundus alguses nii lihtne, et ei uskunudki seda. Lisaks andsid enesekindlust kaasstartijad, kellega võrreldes ei tundnud ennast nõrgemana. Sellega kaotasin keskendumise, panin Kratovile järele (startisime koos) ja tuli esimene viga. Peale seda ebaõnnestumist võtsin ennast kokku ja jätkasin hea jooksu tegemist. Peale legendi vaatamist ja uurimist kõik muutus. Nägin, et varsti tuleb vaate kp, panin 5 viga järjest. Peale esimest viga oli veel lootus teha hea tagajärg, kuid peale kolmandat viga oli juba selge, et nüüd võitlen rajameistriga (lõpetada rada vigadeta).

Kerstin 
Pole nii tugev, et võiks vigasid endale lubada. Kahjuks tuli raja esimeses pooles 2 minutlist viga, pluss eelviimasega juurde veel pool minutit. Kompassi kasutamisega ka ei saanud hakkama. Tulemus vastab hetke vormile.

Lauri T.
Algusest peale oli minek üsna raske. Paistab, et kehale vähemalt hetkel ei sobinud pehme pinnas ning kohati jooksmist raskendav alustaimestik, jõudu jäi väheks. Esimesed 4 punkti õnnestusid suuremate kahjudeta, kuid viiendasse punkti minnes eksisin kaardile kantud üksikute puude tõlgendamises ning eeldasin, et olen kõrvale kaldunud. Ebavajalik suunamuutus tõi kaasa üle minutise vea. Edasised punktid tulid pisut ebakindlalt ning lisaks tegin veel kaks suuremat ca poole minutist viga. Kokku vigasid 3min, kuid lisaks oli jooksukiirus antud päeval nii kehv, et ei olnud isegi võimalust 17 parema sekka pääseda.

Kommentaare ei ole: