pühapäev, 13. aprill 2014

EM sprindi kvalifikatsiooni kommentaarid

Laupäeval peeti sprindi kvalifikatsioonjooksud, Sesimbra linnas. Meilt said edasi Annika, Evely ja Liis. Enamuse meeste sooritused jäid võimetele ja võimalustele kahjuks alla. Pühapäeva pealelõunal Palmela linnas kõigepealt B-finaalid, siis EM ametlik avamine, ja seejärel esimene finaal - sprint.

Jooksjate kommentaarid sprindi eeljooksudele:

Evely (finaalikoht, 3. eeljooksu 12., kaotus võitjale 59 sec)
Enne starti oli enesetunne raskem kui möödunud päevadel. Jooksu ajal oluliselt ei tundnud seda, kuid vaatamata lühikesele rajale suutsin enne lõppu ära väsida. Ühes kohas jooksin punktist mööda (väh 30s viga) ja lisaks paari valikuga tulid suuremad kaotused kui vaid paar sekundit. Üldiselt vaheaegasid vaadates tuleb tõdeda, et olen positiivselt üllatunud! Ootan põnevusega finaali. :)

Annika (finaalikoht, 2. eeljooksu 8., kaotus võitjale 53 sec)
Ega eriti kommenteerida midagi ei ole, ainuke asi mida ma rajalt mäletan on, et mõtlesin mingi hetk, et kas jooksen liiga aeglaselt, sest olin tõesti võtnud mugavustempo. Raja algus oli natuke keerukas ja seal mul oligi nagunii taktika rõhutada aeglasemale tempole aga kindlamale orienteerumisele ning raja teine osa oli vaid krossijooks. Tagantjärele vaheaegu vaadates selgus tõsiasi, et isegi korraks seisatamine lisab etapivaheajale korralikult aega juurde, aga kindlasti on see parem kui "peata"/teadmata ringi joosta :)

Liis (finaalikoht, 1. eeljooksu 16., kaotus võitjale 1:41)
Raja esimeses pooles sai päris palju soperdatud- ei lugenud kaarti piisavalt korralikult+ lasin end häirida kaasjooksjate poolt. Pea 45" viga 4nda KP-ga. Väiksemaid pudistamisi ning paar kehvamat etapivalikut tuli rajal veel ette, samas oli ka hästi läbitud etappe. Jalg polnud enam nii värske, aga see ehk tuli pigem kasuks seekord..

Kenny (2.eeljooksu 22., kaotus võitjale 1:03)
Ei ole ühtegi vabandust, miks ei pääsenud A-finaali. Sõnadesse on neid mõtteid ja tundeid raske panna ja tahaks küll pugeda haiguse ning hommikuse 37,3 palaviku taha, aga tegelikult oli enesetunne parem kui varasematel päevadel. Olin sprindis nagu täielik amatöör ja lihtsalt jooksin etteantud rada ilma ühegi kindla eesmärgita. Pärast võistlust alles jõudis kohale kui rumal ma olin ja alles siis mõistsin enda lolluse suurust. Lisaks ebamaiselt aeglasele jooksule ka kaks konkreetset viga, u 25sek ning finaalist väljas ma olingi. Homme saab näha kui kiiresti tegelikult haigena sprindis edasi liigun.

Sander (3.eeljooksu 24., kaotus võitjale 1:45)
Tuleb tunnistada, et mu füüsiline vorm kui ka orienteerumistehnilised oskused on hetkel alla loodetud taseme. Sprindi finaali pääsuks oleks piisanud kui suutnuks vältinud kahte suuremat viga. Esimene neist oli "tavaline" kaardi valesti lugemine, aga teise puhul hakkasin esialgset teevalikut poole etapi peal muutma, mis osutuks loomulikult aeglasemaks. Olin endale enne starti lubanud, et otsustatud teevaliku tuleb kiiresti ellu viia, mitte hakata poole pealt muutma, aga tundub, et täna ma oma lubadusi ei pidanud.

Lauri T. (2.eeljooksu 25., kaotus võitjale 1:15)
Kui välja arvata üks rumal viga, mille käigus jooksin neljandast punktist valesti välja ja kaotasin ligi 20 sekundit, tuli ülejäänud rada tehniliselt üsna viisakalt välja. Ülejäänud punktidega tuli kohati mõni kuni 2-3 sekundiline viivitus, kuid paraku oli taas jooksukiirus see, mis ei olnud A-finaali pääsemiseks piisav. Kuigi enesetunne ja kiirus oli selgelt parem kui lühirajal, siis kaotasin siiski parimatele jooksuga raja vältel umbes 50 sekundit ning paraku minu eeljooksus ei võimaldanud see finaali pääsemise eest võistelda.

Kirti (1.eeljooksu 25., kaotus võitjale 2:46)
Põhilise teevaliku tegin halvasti, lasin end segada kaasvõistlejast, kes küsis kas võib ühte müüri ületada (mida kaardil ei olnud). See pani ka mind kahtlema. Peale seda ei suutnud kiirustades õiget teevalikut teha. Jooksuvorm ei olnud ka optimaalne.

Sergei (1.eeljooksu 33., kaotus võitjale 2:19)
Kuna sprint oli mul põhiala Euroopakatel, hakkasin selleks valmistuma juba Eestis. Eelnevalt oli mul trükitud võistlusmaastiku kaartidele rajad, et jooksu ajal tunneks ennast nagu kodumaastikul. Kuigi ei saa kunagi ette öelda, mis tuleb võistluspäeval. Ootamatult ilmnes vormi langus. Raja tegin puhtalt, läbisin kogu raja enesekindlalt, ainult ühes kohas segas auto, mille kapoti peale pidin hüppama. Rääkides vormist: esilihased olid kanged ja pidin jooksma läbi valu mäkke ja samuti segas see valu allamäge jooksul. Tehniliselt parim võistlus sellel aastal, kuigi jooksu ei saa nimetada jooksuks. Kokkuvõtteks võiks panna hindeks tugeva 3, ehk on, mille kallal töötada.

Sigrid (2.eeljooksu 25., kaotus võitjale 2:53)
Jalg tundus lahti olevat, orienteerumise poole pealt oli pigem lihtne sprint, vaid paaril etapil oli vaja mõtlemiseks aega võtta. Pole ammu sprinti jooksnud, mistõttu oli kiire jooksu pealt üsna keeruline välja lugeda, millist müüri ületada võis. Kahjuks jäi tempos üks käik puudu, mida sprindil tavaliselt kasutan. Organism pole veel harjunud endast kõike välja pigistama. Rada analüüsides leidsin paar halba teevalikut, kuid seekord tulenes finaalikohast ilma jäämine peamiselt kiirusest.

Ats (1.eeljooksu 34., kaotus võitjale 2:43)
Eelmise päeva vigastus võistluse ajal õnneks eriti tunda ei andnud. Kuigi olin võistluse jaoks eelnevad pool aastat üsna põhjalikult valmistunud, siis seekordsel oma esimesel tiitlivõistlusel paraku veel ei õnnestunud raja alguses kaarti sisse elada ja kahjuks see röövis liiga palju sekundeid, edasipääs jäi seekord kaugele ning ootama juba järgmiseid tiitlivõistluseid. Hea meel on mul selle üle, et suutsin pingutada raja lõpuni. 6. punktist kuni finišini suutsin hoida sellist kiirust, mis peaks vastama minu tasemele. Kui nüüd lähiajal õnnestuks ka esimesed punktid kontrolli alla saada, siis oleks kohe hoopis teine tase.

Tulemused: http://www.eoc2014.fpo.pt/files/listas/Sprint%20Qualification%20Final%20Results.html

Kommentaare ei ole: