reede, 19. august 2011

19.08 - Lühiraja finaalid

Täna oli väga tihe (pikk) päev ja arvestades homseks päevaks ettevalmistuse olulisust, ei ole siin meie jooksjate kommentaare. Nagu isegi aru saate, poleks enamusel selleks ka tuju ... Mnjah.

Homsed jooksujärjekorrad on sellised kui hommikul kirjutasin.

Huvitav vahepala - Team official's meeting'ul vahepeal välja käidud idee teha teatel ka karantiinala (suure ekraani ja seal näidatava GPS trackingu pärast) jäi õnneks ära! Oleks tähendanud 15:15 stardiajaga meestel juba 13:15 kuuma päikese käes istumist.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sixten kirjutas tänasest nii:

Orienteerumisjooksu MM-i lühirajal Eesti parim Lauri Sild

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas toimuval orienteerumisjooksu MM-il mängiti täna lühirajal välja viimased individuaalmedalid. Orienteerumistehniliselt ühel kõigi aegade raskemal rajal saatis edu neid, kes teistest vähem vigu tegid. Enam-vähem veatult läbis raja vaid üks võistleja – legendaarne prantslane Thierry Gueorgiou, kes võitis meeste seas selge ülekaaluga oma seitsmenda maailmameistritiitli lühirajal. Koos ühe sprindi- ja ühe tavaraja kullaga on ta nüüd 9-kordne maailmameister. Tasavägises heitluses hõbedale edestas rootslane Peter Öberg kahe sekundiga norralast Olav Lundanes’i, viienda kohaga üllatas noor leedulane Jonas Vytautas Gvildys.

Kolmest võistlustules olnud eestlasest tegi tehniliselt parima soorituse MM-i debütant Lauri Sild, kes lõpetas kiiduväärsel 22. positsioonil. Meie koondise liider Olle Kärner kaotas mitu minutit paljudele saatuslikuks saanud raja kõige keerulisemal etapil ja pidi lõpuks leppima 34. kohaga. Nimetatud etapil väljus meie kolmandal mehel, Peeter Pihlil olukord 20 minutiks täiesti kontrolli alt enne kui tal õnnestus ennast taas kaardil paika lugeda.

Väljavõte protokollist:

Mehed - 5,4 km, 21 KP, 315 m tõusu

1. Thierry Gueorgiou FRA 34.38

2. Peter Öberg SWE 36.59

3. Olav Lundanes NOR 37.01

......

22. Lauri Sild EST 41.19

34. Olle Kärner EST 46.16

45. Peeter Pihl EST 1:02.57

Naisteklassis täiendas oma tänavust MM-i medalikomplekti puuduva kullaga rootslanna Helena Jansson, kellele minutiliste vahedega järgnesid mõningase üllatusena tänavune juunioride MM-i hõbe samal distantsil, taanlanna Ida Bobach ja šveitslanna Judith Wyder.

Eestit esindasid finaalis Annika Rihma ja Liis Johanson, kuid kummalgi ei õnnestunud vältida suuri vigu. Annika Rihma suutis siiski lõpetada kohaga esikolmekümnes.

Väljavõte protokollist:

Naised - 3,8 km, 16 KP, 260 m tõusu

1. Helena Jansson SWE 33.10

2. Ida Bobach DEN 34.26

3. Judith Wyder SUI 35.11

...

28. Annika Rihma EST 41.13

43. Liis Johanson EST 51.32

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=middle-distance

Homme lõpeb MM teatejooksudega, mis tõotavad tulla väga põnevad. Võistlust on võimalik jälgida on-line nii pildis, helis, kui GPS-jälgimise abil – vt.

http://live.woc2011.fr/index.php?id=relay

Kommentaare ei ole: