pühapäev, 14. august 2011

14.08 - Lühiraja kvalifikatsioon

Tänane päev oli juba parem. Tsiteerime jällegi Sixtenit:

Eesti orienteerujatele MM-i lühirajal viis finaalikohta kuuest võimalikust

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas jätkuvatel orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel oli teine võistluspäev eestlastele esimesest märksa edukam. Joosti lühiraja eeljooksud, kus finaalipääsuks oli nagu eilegi vaja tulla 15 parema hulka ühes kolmest eeljooksust.

Kuuest startinud eestlasest pääsesid finaali viis. Naistest tegid seda suurepärase jooksu teinud Annika Rihma (oma eeljooksu 3. koht, kaotus võitjale 2.50) ja õige napilt Liis Johanson (15., 5.24). Finaaliuks jäi suletuks vaid Kirti Rebasele (23., 11.30).

Meeste seas tagasid endale edasipääsu kõik kolm eestlast – Olle Kärner (6., 3.15), Lauri Sild (9., 4.41) ja Peeter Pihl (14., 5.42).

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=md-qualifications-results

Esmaspäeval on MM-il puhkepäev, teisipäeval joostakse hommikupoolikul sprindi eeljooksud ja õhtupoolikul mängitakse sprindi finaalis välja esimesed medalikomplektid.

MM-i kodulehekülg: http://www.woc2011.fr

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Jooksjad ise arvavad nii:

Annika: Eelnevate päevade raske model sundis ettevaatlikusele; ühest küljest oli see hea, sest arvatavasti jäid tavalisest liigsest kiirustamisest suured vead ära, aga samas kaotas selline tugev kontroll väärtuslikku aega. Kokkuvõttes, enam halvemini ei saanud ja paremini ei tulnud välja. Kvalifikatsiooni hea koht on endalegi üllatav.

Lauri: Ootamatult lihtne rada. Kõige keerulisemates punktides liikusin eriti kindlalt, kohati lausa kõndides. Raja teises pooles tegin lihtsa metsapunktiga 1,5 minutise vea, mis jääb arusaamatuks. Füüsiliselt ei olnud tunne kiita, aga tundub, et konkurentidel oli sama seis.

Peeter: Säratu lõpp kogu suve kestnud heade võistluste seeriale. Ettevaatlikus asendus võistluse käigus rabistamisega ja selle tulemusena kaotasin 4 minutit väärtuslikku aega. Õnneks juhtus see kvalifikatsioonis ja õnneks juhtus seda ka teistel. Võistlus on alles ees!


Olle: Üllatasid selgelt lihtsamad eeljooksud, kui siinsetel treeningutel kogetud trennide põhjal oodata võis. Tavaline orienteerumine, võrreldes treeningmaastike ekstreemsustega. Võib-olla siis finaalides pakutakse midagi erilist. Erinevalt eilsest täna ma suurt viga ei teinud. Läbisin raja kindla peale. Tundub, et keskmäestikus võistlemine mulle füüsiliselt väga ei sobi.

Kirti: Kahjuks tegin mõned väiksed vead ja raja teises pooles oli ka raske joosta, üritasin liigselt tõusu vältida.

Liis: Ootasin midagi tehnilist ja rasket, nagu hirmutati. Kahjuks see nii polnud ning oli palju pikalt mööda teed jooksu. Otseselt suuri vigu ei teind, pigem olid need seismised või väikesed kaared. Eilsest oli väsimust tunda. Lõpetades olin kindel finaalikoht on käes, aga aga... mu jooks osutus suht tihedaks.. vedas ikkagi!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hommikusöögilauas: „Kui sa kogu aeg tead kus sa oled, ei saa sa viga teha.“

Fotod: Le Tour le la Lehm / Doping


Kommentaare ei ole: