kolmapäev, 17. august 2011

16.08 - Sprindid

Tänase päeva hommik oli varajane. Kuna elame keelualal, siis hotellist lahkumine kell 6.45 (äratus 5.45). Hommikukohv ja helbed sai manustatud juba kohalikus judohallis.

Kvalifikatsioonjooksude kommentaarid jooksjatelt:

Annika: Väga raske on keskenduda orienteerumisele kui jooksu häirib üks olulisi tegureid – jooksujalanõud. Ma ei osanud arvestada sellega, et rajale ei või minna orienteerumisjalanõuga ja selle tõttu pidin jooksma siledatallaliste tossudega. Esimesed kolm punkti olid metsas ja mul kulus tõsiselt palju energiat mäkke ja sealt allasaamiseks. Ettevaatliku jooksu tõttu püüti mind enne linnatänavatele minekut minutiga kinni ja see tähendas juba teise käigu lisamist, sest tundus, et liigun liiga aeglaselt. Selline kiire jooks aga läks mulle palju maksma; viga tuli sellest, et kiire jooksu pealt ei eristanud lillat punktide vahelist joont tugevast pruunist kontuurjoonest mis ühendas täpselt 8ndat ja 11ndat kontrollpunkti. Nii jäidki kaks kontrollpunkti vahele ja tulemuseks tühistamine.

Grete: ettevalmistus eeljooksuks oli väga hea – stardis seistes ja legendi lugedes kinnistus silme ees rajaprofiil. Seega läksin jooksule vastu rahulikult. Tegin ühe teevalikuvea, lisandus ebakindlus mõnest punktist välja joostes. Jooksuvormi võib lugeda keskpäraseks kahjuks. Tulemus siiski üllatavalt positiivne.

Peeter: Sain head tagasisidet reedeks, et metsas on kiirus päris hea. Finaalipääsus polnud minul jälle mingit rolli.

Kristo: Tehniliselt oli rahuldav sooritus, viga kusagil 15sekundit. Füüsiliselt oli mingi elementaarne kiirus olemas, seega tagasin edasipääsu.

Kirti: Jooks oli OK, rada huvitav. Kolmas KP oli mul tumerohelises, seal jäin kinni okkalistesse liaanidesse. Edasistes linna KP-des tegin 2 teevalikul väikese lisakaare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elo: Kvalifikatsioonjooksud kütsid kirgi ning tõenäoliselt jätkub neid pikaks ajaks. Tühistatuid ~40 jagu (tänu millele Peeter finaali pääseski) - põhjuseks kas keelatud aedade ületused või oliivrohelisega märgitud muruplatsidel jooksmised (kusjuures pealtvaatajad võisid nendel kõndida). Kuidas kajastada kaardil muru, millele jooksmist korraldaja ei taha lubada?

Tänu osavale protestide kirjutamisele õnnestus kolmel jooksjal end veel finaalidesse saada (startisid kolme viimasena), üks britt sai lausa 9. koha lõpuks.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Finaalide osas saab kõigepealt sõna Sixten:

Eesti orienteerujatest MM-i sprindirajal parim Grete Gutmann

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas mängiti välja tänavuse orienteerumisjooksu MM-i esimesed medalid. Kavas oli sprint eeljooksudega hommikupoolikul ja finaaliga õhtul. Viiest startinud eestlasest pääsesid finaali 45 parema sekka neli – Grete Gutmann, Kirti Rebane, Grete Gutmann ja Peeter Pihl. Võistlusärevuses ühe kontrollpunkti vahele jätnud Annika Rihma tulemus tühistati.

Finaal joosti suhteliselt tasasel maal asuva Chambery väikelinna kitsastel ja käänulistel tänavatel, mis pakkusid rohkelt teevalikuvõimalusi. Naiste seas valitsesid jooksu kolmikvõidu võtnud rootslannad, meie parimaks jäi noorukese Grete Gutmanni 30. koht, Kirti Rebane lõpetas 34. kohaga. Väljavõte tulemustest:

1. Linnea Gustafsson SWE 13.14

2. Helena Jansson SWE 13.22

3. Lena Eliasson SWE 13.28

...

30. Grete Gutmann EST 15.15

34. Kirti Rebane EST 15.34

Meeste seas olid tooniandjateks šveitslased, kuid ka seal pakkus neile tugevat konkurentsi teiseks tulnud rootslane Anders Holmberg. Oma esimese sprindi MM-kulla võitis suure ülekaaluga Daniel Hubmann, tiitlikaitsja Matthias Mülleri päralt jäi pronks. Eesti meeste parim oli Peeter Pihl 40. kohaga.

1. Daniel Hubmann SUI 13.11

2. Anders Holmberg SWE 13.37

3. Matthias Müller SUI 13.41

...

40. Peeter Pihl EST 15.18

43. Kristo Heinmann EST 15.44

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=sprint-results

Homme siirdutakse metsadesse ja mägedesse ning võisteldaks tavaraja medalitele. Eestlastest on stardis Olle Kärner ja Lauri Sild.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Finalistide kommentaarid:

Peeter: Tulemus oli panustusele vastav. Kõval pinnasel kiire jooks käis üle jõu. Kitsastel tänavatel kiirete otsuste tegemine käis üle jõu. Olen harjutanud teist spordiala, võtsin seda hea treeninguna ja pingete maandusena enne reedest võistlust.

Kristo: Hommikuga võrreldes oli ilm saunaks köetud ja teine sprint päeva jooksul oli täna ilmselgelt liig. Lootsin, et oman vähemalt sama kiirust nagu hommikul, aga kahjuks mitte. Tegin paar vale teevalikut, aga antud kiiruse juures ei maksnud need lõppkohtade mõttes midagi.

Grete: läksin starti suure aukartusega eelseisva raja ees. Oli teada, et hoolimata kaardiga tutvumisest, on äärmiselt vajalik väga täpne kaardilugemine. Keskendusin rajal veatule sooritusele ning üldjoontes võin oma valikutega rahule jääda. Jooksukiirus kannatas seetõttu ning raja lõpus olin ikka täiesti kutu.

Kirti: Rada oli lihtsam võrreldes eeljooksuga aga samas siiski piisavalt huvitav. Võib-olla tuli paar kehvemat teevalikut – see selgub hiljem kui etapiaegu näen. Oli mõnus võistlus.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Häid kilde raputati täna mõlemast varrukast ja mitmelt rindelt, nii et ära ei suuda midagi märkida ...

Fotod: Hommikukohv grüünes / Puhkepaus mägedes / Telesõbrad

PS. kuna autoril ei õnnestu võistlust ennast peaaegu üldse näha, siis fotodki tulevad mittevõistlustelt

1 kommentaar:

Kenny Kivikas ütles ...

Viiks tähelepanu sellele, et Telesõprade pildil figureerib ka üks endine Eesti o-koondislane, kes praegu on Austria koondise treener.