laupäev, 13. august 2011

13.08 - Tavaraja kvalifikatsioon

Kõigepealt tsiteerime Sixtenit:

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas tehti täna esimesed stardid orienteerumisjooksu tänavustel maailmameistrivõistlustel. Programmis olid tavaraja eeljooksud, kus finaalipääsuks oli vaja osalejatel vaja tulla 15 parema hulka ühes kolmest eeljooksust. Tänavused maastikud on vaieldamatult orienteerumisspordi MM-ide ajaloos tehniliselt keerukaimad ja ka füüsiliselt väga nõudlikud.

Kolmest Eesti naisest ei õnnestunud finaalipääs ühelgi. Liis Johanson jäi sealjuures esimesena finaaliukse taha - 16. koht oma eeljooksus tuli 21-minutilise kaotusega eeljooksu võitjale ja 12-sekundilise kaotusega 15. kohale. Kirti Rebane ja MM-i debütant Grete Gutmann jäid mõlemad oma eeljooksus 20. kohale, kaotust võitjale kogunes vastavalt 18.26 ja 22.05.

Kolmest eesti mehest kaks jooksid välja kindlad finaalikohad. Kogenud Olle Kärner lõpetas oma eeljooksus 7. kohaga (kaotus võitjale 10.07) ja debütant Lauri Sild 8. kohaga (kaotus võitjale 6.46).

Koondise kolmas debütant - Kristo Heinmann pidi leppima 21. kohaga (kaotus võitjale 24.22).

Meeste seas võitsid kõik eeljooksud ülekaalukalt prantslased, nende seas suurfavoriit Thierry Gueorgiou koguni 6-minutilise eduga teisena lõpetanu ees!

Homme toimub MM-il lühiraja kvalifikatsioonivõistlus.

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/data/uploads/result/rl_woc2011_long_quali.pdf

MM-i kodulehekülg: http://www.woc2011.fr

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jooksjad ise arvasid asjadest seda:

Grete: Tänase jooksu puhul oli kõige raskemaks momendiks raja esimene, füüsiliselt väga karm osa. Ka tehniliselt ei saa sooritust lugeda ideaalseks, esimesel poolel tekkinud füüsiline väsimus väljendus ka raja teises pooles tehnilises soorituses. Rahule võib jääda piisava rahulikuks jäämisega kogu soorituse vältel, kuid ilmselgelt ei olnud füüsiline ettevalmistus antud raja edukaks läbimiseks piisav.

Lauri: Juba soojendusel oli tunda, et tuleb füüsiliselt raske päev. Rajal kergust polnud ja tõusud tulid väga vaevaliselt. Tehniline pool oli okei, aga kannatamise tõttu ei saanud kogu süsteemi sujuvalt tööle. Nii kulges rütmitu jooks (vajalike!) peatamiste ja ebavajalike lisakaartega.

Kristo: Läksin liiga kindlat sooritust tegema ja pika etapi lõpus lõikasin nõlval kaheksa minuti jagu näppu. Füüsiliselt oli minek kesmine. Sprindiks vormi!

Olle: OK algus, halb raja lõpp, kus tulid vead 4' + 2'. Suurema neist tegin tühjal nõlval, kus väga vähe orientiire. Selliste punktidega olen sageli hädas olnud. Finaalipääsu osas vead sisuliselt midagi ei muutnud, rikkusid ainult natuke tuju. Homme on uus päev!

Kirti: Pika etapi jooksin otse, jäin kahtlema kas paremalt ringi oleks olnud palju parem (palju vähem tõusu). Tegelikult kaotasin just liiga palju aega järgmistel etappidel, ilmselt tõusul tekkinud väsimuse ja kaardi mittemõistmise tõttu.

Liis: Esimene KP, mis imelihtne tundus, osutus üheks suureks veaks. A' la 4 min! Lisaks väga vale etapi valik pikal etapil, mille kaotust hetkel hinnata ei oska + selle KP-ga u 2min otsa. Siis järgmisega KP rõngas -3 min ning edasi mõned vusserdused. Ühesõnaga liiga palju vigu. Jooksuvorm, eriti mäest üles, oli üllatavalt hea. Raja lõpupoole oleksin pidanud meelde tuletama Eesti MV teate juhtumit... homme lõppeb jooks finiśis!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elust enesest, ise küsin ise vastan: „Ja mida me siis tänasest päevast õppisime. ... - Mitte s...agi.“


Fotod: Melu karantiinis / Rahvaste sõprus (PS. jälgi tossu)

1 kommentaar:

Timo ütles ...

Kas siis kohe nii hull?
http://runners.worldofo.com/bilder/large/liisjohanson_WOC2011LongQual.jpg