esmaspäev, 9. august 2010

MM lühiraja eeljooksud

Täna lühiraja eeljooksudes on tulemused sellised nagu nad on.

Tsiteerides Sixten Silda:
"Rasked rajad andsid tulemuseks suurte vahedega lõpuprotokollid. Kui meeste eeljooksudes tagas edasipääsu maksimaalselt 5-6 minutiline kaotus võitjale, siis naiste seas sai finaalikoha veel ka enam kui 8-minutilise kaotusega eeljooksu võitjale! Radade pikkused olid sealjuures meestel 3,6 km ja naistel 3,1 km.
Olle Kärner oli meie parimana oma eeljooksus 10., kaotus võitjale 3.21, Merike Vanjuk 11. (7.38).
Ülejäänud eestlased oma eeljooksudes 15 parema hulka ei pääsenud. Nende kohad ja kaotused eeljooksu võitjale:
26. Timo Sild (10.46)
27. Andreas Kraas (9.19)
20. Annika Rihma (10.03)"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Liis Johanson katkestas jalavigastuse tõttu.

Võistlejate endi kommentaarid:
Liis:
Esimese kahe KP-ga läks jooks üsna normaalselt ja siis teel kolmandasse punkti väikeselt kaljult alla hüpates maandusin raksuga hüppeliigeses. Peale mõnda aega jala ülevalhoidmist püüdsin edasi joosta, kuid liiga valus oli...

Annika:
Täna olin rajal tagasi orienteerumise algusaastates, tulid tagasi nooruse lolluse vead, millest ma ise arvasin olevat lahti saanud. Ebapiisav keskendumine ja kaasvõistlejate jälgimine tõid kaasa alla oma võimete soorituse ja ausalt öeldes - maastik oli minu jaoks natuke liiga keeruline ning jooksuvõimet siin metsas demostreerida polnud võimalikki.

Merike:
Raja alguses võttis aega kaardi ja maastikuga kohanemine, ehk ei olnud ka piisavalt keskendunud. Samuti suutsin 5. KP-ga 1,5-2 min vea teha. Täna nii füüsiliselt kui tehniliselt keskpärane jooks.

Olle:
Hea enesetundega, rahulik ja kontrollitud jooks. Natuke üllatas 3minutine kaotus, aga olin vist kohati liigagi ettevaatlik. Oluline oli finaali saada ja olin ka lõpus suhteliselt kindel, et sellise jooksuga pääsen edasi.

Andreas:
Kindel ja rahulik raja algus asendus poolel distantsil ebakindluse ning rabelemisega. Maastik ületas minu orienteerumisoskusi. Kõik, mis treeningul tundus arusaadav muutus võistlussituatsioonis liiga keeruliseks. Ilmselgelt olen viimastel aastatel liiga vähe jooksnud tippvõistlustel ning tehniliselt keerulistel radadel. Teisipäevakute pealt MM-i finaali ei purjeta.
Timo:
Raja algus oli keeruline, esimese punktiga tegin väga suure vea ja kaotasin sellega kohe lootuse pääseda finaali. Ühest trennist MMi rajaga hakkamasaamiseks ikka ei piisa.

1 kommentaar:

Silver ütles ...

Liisi vigastust oli isegi live-gps kaardilt valus vaadata :(