neljapäev, 12. august 2010

MM tavarada

Tänane päev oli kokkuvõttes ilus! Arvestades kõike. Tegelikult.

Asjaosalised ise arvavad asjadest sedamoodi:

Merike:
Ootused ja ettekujutus tavaraja finaali kohta (seda ka kvalifikatsiooni- võstluse põhjal) olid hoopis teised, kui tegelikult maastik ja võistlus kujunes. Alustasin rahulikult ja kindlalt, rabajooksu, mida ootasin, ei tulnudki, hoopis üsna palju tuli teejooksuetappe. Ka täna ei suuutnud rada puhtalt läbida, paar KP-st välja jooksu viga ja ka üks 3,5 min viga. Juba eelnevast KP-st väljudes kaldusin ära, hakkasin ennast korrigeerima ja eks väsimus kergelt jalgades ning ei hinnanud mäge õigesti. Kahju, et pealtvaatajate huvides jääb kaotajaks orienteerumine - raja lõpuosa ja kaardivahetusele järgnev oli suusaradade kõrvalt KP-de võtmine.

Kirti:
Kuna eesmärk oli vähemalt 29. koht, siis võib minu jooksu pidada täielikuks ebaõnnestumiseks. "Keniaalseid" [nii peabki kirjutatud olema] teevalikuid ja vigu näitab GPS. Aga muidu oli tore.

Peeter:
Täielik pettumus. Tehniliselt väga ebakindel jooks. Füüsiline allajäämine ei häiri, aga ebaõnnestunud tehniline sooritus pakub mõtlemisainet pikemaks ajaks. Õnneks on veel teate näol võimalus nädal positiivse noodiga lõpetada.

Olle:
Olen suuremas osas rahul sellega, mida metsas tegin. Kahjuks ei olnud mul jõudu, et päris kõrgete kohtade eest võidelda. Lõpuosas kiiresti kasvanud kaotus oli üllatuseks (11. kohalt 15. kohale), sest ma ise tugevat äravajumist ei tunnetanud. Minu maksimum täna olnuks ilmselt kuskil 8.-10. koha kandis. Samas ei saa ma öelda, et vorm halb oleks, ilmselt selle aasta parim. Püüdes vastata küsimusele, miks ma polnud võimeline esikuuikusse jooksma, võin pakkuda mitmeid variante. Endale tundub, et olulisim põhjus oli juulis kaotatud kahe nädala jagu tugevaid trenne (säärelihase vigastus).

Piltidel: Olle vaatepunktis; Peeter ja Andreas finiśis; Olle finiśis koos dopingukontrolli ametnikuga.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sixteni pressiteatest väljavõte:

Orienteerumisjooksu MM-il Trondheimis mängiti täna välja tavaraja medalid. Nii füüsiliselt kui tehniliselt väga nõudlikul rajal toimunud võistlusest andis suurepärase ülevaate veebi-TV koos GPS-jälgimissüsteemiga.

Naiste seas selgus 9,9 km rajal selge liider 2/3 raja läbimise järel, kui oma 17. MM-kulla võitnud šveitslanna Simone Niggli hakkas temaga seni tasavägiselt liikunud norralanna Marianne Anderseni ees edu kasvatama. Finišis oli tema edu teise koha ees 2 minutit ja 13 sekundit. Rootslanna
Emma Claesson võttis pronksi vaid 7-sekundilise kaotusega teisele kohale. Merike Vanjuk oli kahest eestlannast parimana 24. (+18.40) ja Kirti Rebane 35. (+26.23).

Meeste seas pani 23-aastane norralane Olav Lundanes oma üleoleku 15,1 km pikkusel rajal maksma juba neljandal kilomeetril, millest alates ta liidrikohta enam kordagi ei loovutanud. Lähimaks jälitajaks olnud koondisekaaslase Anders Nordbergile kuulus lõpuks 40-sekundilise kaotusega hõbemedal ning pronksi võttis “lühiraja kuningana” tuntud prantslane Thierry Gueorgiou. Parim eestlane oli taas Olle Kärner, kes lõpetas tublil 15. kohal (+6.46), Peeter Pihl oli 38. (+27.11).

Täielikud tulemused:
http://live.woc2010.com/lists/long-final/results/index.html

Reedel on MM-il puhkepäev, laupäeval joostakse lühiraja finaal ja pühapäeval
viimase alana teatejooksud.

Võistluste kodulehekülg: http://www.woc2010.com/

Kommentaare ei ole: