teisipäev, 10. august 2010

MM tavaraja eeljooksud

Täna oli üpris helge päev ja neli kuuest pääsesid neljapäevasesse tavaraja finaali.

Alustuseks jooksjate kommentaarid:
Annika:
Terve hooaja tegin trenni teadmisega, et tavarada ma MM´il ei jookse. Pärast Liisi hüppeliigese vigastust lühirajal avanes mulle aga võimalus tavarajal joosta. Kuna jäin lühirajalt välja, pidin tegema korraliku analüüsi, kuidas siin maastikul joostakse. Tipud jooksid lühirajal otse. Proovisin siis ka mina õnne otsejooksmistega, aga kuna peas kummitas Liisi soov, et ma tema eest finaali jookseksin, siis järjekordselt oli keskendumine sellega segatud ja sellest ka suur viga 8nda KP-ga. Mäe üleval suurel sooalal ma ujuvate vormide ja hoo mitte maha võtmise tõttu punktist lauluga mööda jooksin ja täielikult ära eksisin. Lihtsalt - Norras ma joosta ei oska.

Merike:
Täna sujus raja esimene 1/3 hästi, kõik klappis - objektid, mis ette lugesin, olid olemas, kaugused paigas. Aga siis pikemal etapil 5-ndasse KP-sse üleval platool oleval rabal ''kadusin ära''. Lugesin ennast juba KP piirkonnas olevat, tegelikult olin hoopis veidi vasakul ja kõrgemal oleval paralleel-tipukestel – võttis ikka mitu head minutit, kui suutsin ennast taas leida. Raja lõpuosas, kõrgete mustikavarte vahel joostes, kustusin ka füüsiliselt ära.

Peeter:
Õppida, õppida, õppida... Kuna enne võistlusi polnud võimalik õppida, siis tuli õppida käigu pealt.

Kirti:
Kohati oli jooks hästi kontrollitud, isegi liiga. Kaotasin aega paari KP-ga valesti kõrgusjooni hinnates.

Andreas:
Raske on midagi arukat oma jooksu kohta öelda. Mul puuduvad oskused teatud võistlusolukordade lahendamiseks. Lihtsalt kurb, et otsustasin oma tulemuse juba kolme esimese punktiga. Rada oli põnev, pakkus palju teevalikuid ning täpset orienteerumist. Vaatamata ebaõnnestumisele olen rõõmus, et sain ennast sellisel maastikul maailma paremikuga võrrelda.

Olle:
Soojenduse ajal oli väga hea enesetunne ja üle pika-pika aja ei tundnud tagareites ning säärtes vähimatki valu. Suurepärase alguse järel jäin paaril valikul kõhklema ning kohati kadus tehniline lend pealt ära. Kahjuks hakkas ka füüsiliselt hea hoog u 20 minuti järel sumbuma. Hoidsin küll tehniliselt jooksu ilusti kontrolli all, aga liikumise kergus asendus järjest enam raskusega. Norra mäed ja pehme maapind nõuavad kõvasti jõudu, kuid oodanuks, et mul jätkub toorest jaksu kauemaks. Kokkuvõttes siiski igal juhul hea jooks!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sixteni teatest väljavõte:
Kuuest võistlustules olnud eestlasest kvalifitseerusid neljapäeval joostavasse tavaraja finaali ehk 45 parema sekka neli – Olle Kärner, Peeter Pihl, Merike Vanjuk ja Kirti Rebane. Finaali ei õnnestunud pääseda Annika Rihmal ja Andreas Kraasil.

Nagu lühirajal, nii tulid ka tavarajal sisse selged vahed Trondheimi maastikutüübiga harjunud ja sellega veel vähe kokku puutunud võistlejate tulemustes. Nelja eestlase edasipääsu võib seetõttu pidada kordaminekuks.

Kõige vähem kaotas oma eeljooksu võitjale Olle Kärner (4.42), teiste kaotused olid märksa suuremad, kuid tänaseks põhieesmärgiks oli siiski finaali pääsemine ja sinna minnakse juba ühe olulise kogemuse võrra rikkamana.

Oodatult pääsesid finaali kõik eeldatavad favoriidid, kelleks on eelkõige Skandinaaviamaade ja Šveitsi esindajad. Eeljooksuradade pikkused olid meestel 8,5 – 8,7 km ja naistel 5,7 km.
Eestlaste kohad ja kaotused eeljooksude võitjatele (finaali viis koht esimese 15 hulgas):
7. Olle Kärner (4.42)
14. Peeter Pihl (8.11)
18. Andreas Kraas (13.22)
12. Merike Vanjuk (12.42)
15. Kirti Rebane (15.08)
21. Annika Rihma (16.34)

Täielikud tulemused:
http://live.woc2010.com/lists/middle-qual/results/index.html

Homme on MM-il puhkepäev ja neljapäeval joostakse tavaraja finaal.

Kommentaare ei ole: