kolmapäev, 15. märts 2017

Koondise meditsiinitarbed


Koondise esmaabikotis on mõned külmakotid, elastiksidemeid, puhastusvahendeid, suur hulk plaastreid ja sidemeid veritsevate haavade jaoks. Sporditeip, kinesioteip. Tablettidest valuvaigisti Paraflux (paracetamol), kõhuprobleemide vastu söetabletid, Imodium ja No-Spa.

Koondise esmaabikott on kaasas koondise võistlustel ja treeninglaagrites. See on tõepoolest ainult esmaabi jaoks, suuremate probleemide korral pöördume vastavate spetsialistide poole.

Igal koondislasel peaks laagris (ja miks mitte ka igas tavatrennis) olema kaasa oma meditsiinipakett, kuhu kuuluvad vähemalt:
  • üks külmakott ja elastikside
  • isiklikud muud ravimid, nt allergiarohud, silmatilgad jne
  • ilma retseptita müüdavad põletikuvastased tabletid (näiteks Pronaxen, Ibuprofen)
  • teibirull

Selliselt on sul esmaabi kohe endal käepärast võtta.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Võistlushooaeg läheneb. On tagumine aeg kontrollida, ega ükski sinu poolt tarvitatav ravim või toidulisand ei sisalda keelatud aineid. Kogu informatsioon üsna arusaadavalt kirjas http://www.antidoping.ee/, neilt saab küsida ka lisainformatsiooni.

Kui mõni sinule väljastatud ravimitest on dopinguainete nimekirjas, on sul vaja hankida nn raviotstarbelise kasutamise erand ehk TUE (therapeutic use exemption). Selle käsitlemine võtab aega umbes kuu.

Antidopingu reeglite ja nõuetega kursis olemine ja nendele vastavalt tegutsemine on sportlase enda vastutusel!


- - - - - - - - - - - - - - - - -

Kommentaare ei ole: