neljapäev, 17. juuli 2014

WOC (metsa)teated

Teatevõistlus on MM-i kroon. Eestlastel on selle mõistmine minu arvates veidi aega võtnud, või isegi võtab veel, kuid tasapisi hakkab tulema. (PS. teadmine ja (sisimas) mõistmine ei ole enamasti samad). See on nüüd öeldud positiivses võtmes!

Seekord läks nii, et päris kogu tahtmine õigeks tulemuseks ei realiseerunud.

Naiste rajad olid 1.-2. vahetusel 4,6-4,7 km, 3.vahetusel 4,9-5,1 km. Tõusumeetreid 245-265 m vahel. Meie naised jooksid samas järjestuses mis kevadel EM-il andis tulemuseks riikide arvestuses 5. koha.
Liis alustas, juba enne jooksu tundis, et ei ole õige päev ja tulemuseks 19. koht oma vahetuselt.
Annika tõstis võistluskeskusest läbijooksuks koha veidi 10+ peale, kuid lõpukaarel tuli väga suur viga ja koht vahetusel 21. Evely tõstis koha võrra 20.ndaks.
1. Śveits 1:51:21
2. Taani 1:51:32
3. Rootsi 1:53:56
...
20. Eesti 2:27:26

Mehed olid mõistatus. Rajad 1.-2.vahetusel 6,1-6,2 km, 3.vahetusel 6,7-6,9 km. Tõusumeetreid 275-315 m.
Avavahetust läks jooksma Sander, kes teadis oma vahetust juba ~3 nädalat ette, jooksis 5.juulil Veneetsias ainukese eestlasena sprindi finaalis (koht 29.) ja vahepealsed 6 päeva tegeles valmistumisega teatevõistluseks. Timo teise vahetusse - soovis kõige lühemat, sest jaksu pole. Varuvarianti Kennyga spekuleerisin korra, kuid Kenny leidis et Timo on parem ja Timo ise tahtis siiski teadet joosta. Viimane vahetus Laurile, kes eelmisel päeval tegi eriti kõva soorituse, millega andis endast palju.

Ja Sander tuli alanud vihmasajus avavahetuselt viiendana! Kaotus liidrile Prantsusmaale (Frederic Tranchand, lõppkoht 3.) 1:49, vahele mahtusid veel Fabian Hertner (Śveits, lõppkoht 2.), Jonas Leandersson (Rootsi, hilisem võitja) ja Gernot Kerschbaumer (Austria, lõppkoht 8.). Võistlust kõrvalt jälginud Olle arvas, et ta ei tahaks Sandri asemel seal joosta. Ja Sandrile meenus rajal põhikooli krossijooks ja sealne veremaitse suus.

Timo tuli raja esimese poole veel nö pundis, kuid lõpuosas kiirus langes (telepilti vaadates sai ainult kaasa tunda), koht vahetuse üle andmisel 7. ja kaotus liidrile Śveitsile 5:32.

Viimasel vahetusel oli metsas "raskekahurvägi": Thierry Gueorgiou, Gustav Bergman, Matthias Kyburz, Olav Lundanes, Marten Bostrom, Jan Prochazka, Graham Gristwood, Lauri Sild jne. Mehed jooksid ikka kiiresti/jõuliselt! Mõnedel riikidel oli teadlikult pandud viimaseks vahetuseks kõige kiirem jooksja (kes alati pole kõige kindlam orienteerumises). Meie meeste lõppkoht 9., erinevalt eelnenud lõpetajatest ei pidanud Lauri lõpuspurti tegema.
Kommentaarid jooksudele tulevad MM-i kajastavas Orienteeruja ajakirjas.

Tulemused:
Naised http://www.woc2014.info/LIVE/results/relay/Resuls-RELAY-WOMEN.pdf
Mehed http://www.woc2014.info/LIVE/results/relay/Resuls-RELAY-MEN.pdf
Vaheajad: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=classes&databaseId=31972

Poodiumile (ikka) veel ei saanud, kuid ainest on ja ootame meile sobivamat maastikku:

Kommentaare ei ole: