neljapäev, 13. oktoober 2011

2011 lõpp ja 2012 esialgselt

Alginfot läheneva treeninghooaja plaanide pidamiseks ning tuleva aasta üle mõtisklemiseks:

* Eesti koondis ametlikult järgmise aasta EM-i ja MM-i treeninglaagritesse sügisel ei lähe. Erinevad omaalgatuslikud koondumised on teretunud!

* 18.-20. november, Otepää (tõenäoliselt Marguse baas). Koondise ametlik kogunemine, mille olulisteks osadeks kontrolljooks (Apteekrimäe ringil, loodame et lund pole) ning jõuharjutuste test (2 min kätekõverdusi, 2 min kükke, 2 min istessetõusu, paus harjutuste vahel 1 min). Välisriikides elajate puudumine arusaadav, teistele potentsiaalsetele koondislastele kohustuslik (vt ka EM-i koondise võimalikku koostamist). 19.-20. on sealsamas EOL-i üldkogu koos aruandluste ning parimate meelespidamisega.

* 1. detsember - tähtaeg kandideerimiseks A- või B-koondisesse. Juhend siin. Ka need, kes kriteeriumide järgi ühte või teise kuuluksid, peavad oma koondises osalemise soovist minu e-mailile teate saatma. Kes ei viitsi mitu korda kirjutada, võib oma sooviavalduse EM-i ja/või MM-i koondisesse kandideerimisest ka juba lisada.

* Veebruaris Portugal (POM), Hispaania (AOM), Maroko ? Lihtsalt mõtte tasandil praegu, mitmed välisklubid kuhugi kindlasti lähevad, samuti paketiga Sun-O kaudu päris soodne ja mugav.

* Vahemikus veebruar-aprill peavad kõik A-koondislased käima spordiarstil ning oma seekordse ja eelmise külastuse tulemused minule esitama.

* Aprilli keskel kohustuslik kontrolljooks, mehed 5000 m, naised 3000 m. Samuti jõuharjutuste test. On olulisteks osadeks EM-ile pääsemisel.

* 2012.aasta MK-sari, pikituna mitmete muude oluliste võistlustega:
5.-6.mai: 10-mila, Rootsi (siit kohe EM-i eelsesse laagrisse?)
14.-20. mai: Euroopa Meistrivõistlused, Rootsi (sprint, lühirada, tavarada, teade)
26.-27. mai: Balti MV, Läti
2.-3. juuni: Eesti MV lühirada ja noorte-veteranide teade
8.-14. juuni: Sõjaväelaste MM, Taani
16.-17. juuni: Jukolan viesti, Soome
23.-24. juuni: PostFinance, Śveits (lühirada, sprint)
30. juuni-7. juuli: Üliõpilaste MM, Hispaania
14.-21. juuli: Maailmameistrivõistlused, Śveits (sprint, lühirada, tavarada, teade)
18.-19. august: EMV tavarada ja MN21 teade
25. august: EMV sprint
1-8 september: Nordic Orienteering Tour. Norra (sprint, lühirada), Rootsi (Knock-out sprint), Soome (sprint, viitstardiga lühirada)
8. september: EMV pikk rada

* Tulenevalt väga varasest EM-ist ja hetkel teadmata lumeoludest, on tõenäoline, et EM-i koondis moodustatakse talvise arengu ja kevadiste erinevate kodu- ja välismaiste võistluste tulemuste põhjal, ilma konkreetsete katsevõistusteta. See tähendab ka talve jooksul oma treeningutest ja tervise olukorrast teada andmist. EM-i arvuli registreerimine on 31. jaanuariks ja nimelise ülesandmise aeg on 28. aprill.

* Tulenevalt Rootsi (EM) lähedusest ja Śveitsi MM-i kallidusest, on kaalumisel võimalus, et EM-il on suur koondis (paljude oluliste omaosalustega siiski) ning MM-il väike, aga eriti tugevate liikmetega, koondis. Samas on võimalikud ka muud variandid. Palju sõltub EOL-i hetkel teadmata rahakoti suurusest. Omaosaluste võimalustega soovitan arvestada, näiteks ka nii, et ühel distantsil osalemine EOL-i poolt ja teine ise. Vmt.

* MM-i ettevalmistuslaagrid. Korraldajate ametlikud variandid on aprilli keskel ja juuni keskel (enne MK-etappe). Saan aidata, aga mitte ise füüsiliselt kohal olla. Huvilised? Ideed?

* MM-ile arvulise registreerimise aeg 31. märts ning nimelise registreerimise aeg 1. juuli.

Erinevad edasiviivad mõtted on teretulnud, siia, mulle e-kirjana või kõnena!

2013. aasta MM tuleb Soomes, 7.-14. juuli.
Samuti on 2013. aastal World Games, Columbias, 25. juuli - 4. august. Riikide osaluskohti jagatakse 2012.aasta MM-i järgi.

Uus O-zine leht ka ilmunud: http://orienteering.org/wp-content/uploads/2010/12/O-zine-03-2011.pdf

Kommentaare ei ole: