teisipäev, 8. juuni 2010

"Peatreeneri" lühikokkuvõte EM-ist

Kokkuvõte kohe pärast võistluste lõppu ning juba Tallinn-Tartu liinil liikudes olid erinevad.

Kohe pärast võistlust oli tunne mitte just hea. Kokku tegi meie koondis 54 starti (eeljooksud, finaalid, teade). Jooksujärgseks rahuloluks oli põhjust väga vähe. Asjaosalised ise teavad kindlasti täpselt, ma ei hakka ükshaaval oma muljet jooksjate rahulolust välja tooma, loodetavasti nad jagavad oma kommentaare mõnes järgmises Orienteerujas.
Kolm sõna seda EM-i kirjeldades oleks: Veri, higi, pisarad. Veri okkalistest põõsastest, higi kuumast päikesest ja kiirest jooksust, pisarad hinges ja padjas - orienteerumisvigadest.

Pärast banketti, 3h öist autosõitu ja 3h lendamist, olles pikkadelt rännakutelt peaaegu koju jõudnud, hakkas tunne muutuma. Kaugelt vaadates on olukord ikka teine kui asjades ninapidi sees olles :)
EM-il on igal koondisel võimalik igale distansile välja panna 6 jooksjat, näiteks meeste tavarajal oli neid riike 11 ja naiste lühirajal 7. See tähendab, et konkurents finaalikohtadele on märksa tugevam kui MM-il (seal on küll riike veidi rohkem, kuid EM-il on kõik tugevamad esindatud). Seega EM-i kohad neljandas kümnes on väga head! (mis muidugi ei vähenda sujuva ja täpse orienteerumise olulisust ;)

Igatahes, mina lähen MM-ile julgemalt ning paremini varustatult vastu, koondislastelt ootan sama.

Kommentaare ei ole: