pühapäev, 21. august 2011

20.08 - Teatevõistlused

!!!!!!!!!!!!!!

Meil on väga hea meel. Normaalne, me ütleme. Aga kuna kole kiire on kogu aeg ja internetti niisama lihtsalt ei pääse, siis - küll te kunagi kuulete täpsemalt.

Pühapäeva õhtul kunagi jõuame Tallinnasse. Mõned hiljem ja mõned ka mujale.

Täname kaasa elamise eest!

reede, 19. august 2011

19.08 - Lühiraja finaalid

Täna oli väga tihe (pikk) päev ja arvestades homseks päevaks ettevalmistuse olulisust, ei ole siin meie jooksjate kommentaare. Nagu isegi aru saate, poleks enamusel selleks ka tuju ... Mnjah.

Homsed jooksujärjekorrad on sellised kui hommikul kirjutasin.

Huvitav vahepala - Team official's meeting'ul vahepeal välja käidud idee teha teatel ka karantiinala (suure ekraani ja seal näidatava GPS trackingu pärast) jäi õnneks ära! Oleks tähendanud 15:15 stardiajaga meestel juba 13:15 kuuma päikese käes istumist.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sixten kirjutas tänasest nii:

Orienteerumisjooksu MM-i lühirajal Eesti parim Lauri Sild

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas toimuval orienteerumisjooksu MM-il mängiti täna lühirajal välja viimased individuaalmedalid. Orienteerumistehniliselt ühel kõigi aegade raskemal rajal saatis edu neid, kes teistest vähem vigu tegid. Enam-vähem veatult läbis raja vaid üks võistleja – legendaarne prantslane Thierry Gueorgiou, kes võitis meeste seas selge ülekaaluga oma seitsmenda maailmameistritiitli lühirajal. Koos ühe sprindi- ja ühe tavaraja kullaga on ta nüüd 9-kordne maailmameister. Tasavägises heitluses hõbedale edestas rootslane Peter Öberg kahe sekundiga norralast Olav Lundanes’i, viienda kohaga üllatas noor leedulane Jonas Vytautas Gvildys.

Kolmest võistlustules olnud eestlasest tegi tehniliselt parima soorituse MM-i debütant Lauri Sild, kes lõpetas kiiduväärsel 22. positsioonil. Meie koondise liider Olle Kärner kaotas mitu minutit paljudele saatuslikuks saanud raja kõige keerulisemal etapil ja pidi lõpuks leppima 34. kohaga. Nimetatud etapil väljus meie kolmandal mehel, Peeter Pihlil olukord 20 minutiks täiesti kontrolli alt enne kui tal õnnestus ennast taas kaardil paika lugeda.

Väljavõte protokollist:

Mehed - 5,4 km, 21 KP, 315 m tõusu

1. Thierry Gueorgiou FRA 34.38

2. Peter Öberg SWE 36.59

3. Olav Lundanes NOR 37.01

......

22. Lauri Sild EST 41.19

34. Olle Kärner EST 46.16

45. Peeter Pihl EST 1:02.57

Naisteklassis täiendas oma tänavust MM-i medalikomplekti puuduva kullaga rootslanna Helena Jansson, kellele minutiliste vahedega järgnesid mõningase üllatusena tänavune juunioride MM-i hõbe samal distantsil, taanlanna Ida Bobach ja šveitslanna Judith Wyder.

Eestit esindasid finaalis Annika Rihma ja Liis Johanson, kuid kummalgi ei õnnestunud vältida suuri vigu. Annika Rihma suutis siiski lõpetada kohaga esikolmekümnes.

Väljavõte protokollist:

Naised - 3,8 km, 16 KP, 260 m tõusu

1. Helena Jansson SWE 33.10

2. Ida Bobach DEN 34.26

3. Judith Wyder SUI 35.11

...

28. Annika Rihma EST 41.13

43. Liis Johanson EST 51.32

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=middle-distance

Homme lõpeb MM teatejooksudega, mis tõotavad tulla väga põnevad. Võistlust on võimalik jälgida on-line nii pildis, helis, kui GPS-jälgimise abil – vt.

http://live.woc2011.fr/index.php?id=relay

18.08 - Puhkepäev

Puhkepäeval puhkasime, modeldasime, alistasime mõne maastiku, tegime väljasõidu grüünesse ja koostasime teatevõistkonnad.

Need said sellised, jooksujärjestuses:
* mehed: Olle, Peeter, Lauri;
* naised: Grete, Liis, Annika.
Suure vajaduse korral saab hiljemalt võistluspäeva hommikul veel muudatusi teha.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Päeva palasid:
Oleks väga hea, kui oleks palju raha.
Kas teha tõusvat, langevat või ulpivat (loe - tasapaksu) lehte?
On väga hea tunne, kui võtad punni ära ja viis meest jääb seisma.

Foto: päikesetõus Mount Blanc'iga

neljapäev, 18. august 2011

17.08 - Tavaraja finaal

Tavarada ehk long distance on orienteerumise kuninglik ala. Tänases ilmas ja tänasel maastikul olid kuningad, või vähemalt lipud ja odad, kõik kes raja määrustepäraselt läbisid. Nemad saavad üksteisele öelda "Ma tean, mida sa tunned!" Kõigile meile teistele jääb see osa - "Ei tea me midagi..." Vaadake kaarti! Mitmekordne maailmameister Minna Kauppi tuli rajalt ära ilma ühtegi KP'd läbimata.

Ilm siis kena päikesepaisteline, 1400m kõrgusel +27 (alla 30 ikkagi!). Meie võistlejate kommentaarid. Etteruttavalt - enesekriitika on mõlema väga tugev külg.

Lauri: Pettumus, üks aasta halvimaid sooritusi. Tänasest jooksust läheb vigade kontole oi-oi-oi kui palju. See maastik pidanuks mulle väga hästi sobima, eriti esimene pool rajast. Paraku kujunes esimene MM-i start psühholoogiliselt üle jõu käivaks. Miski ei laabunud nii nagu pidanuks: vead punktipiirkonnas, ettelugemata kaart, valed teevalikud. Teisalt oli aga üllatavalt hea enesetunne ja jooksuvorm, aga suureks komistuskiviks olid tõusud, mis olid mulle mõrvarlikud. Võrreldes muude näitajatega on see selgelt nõrk külg. Positiivne on see, et kuigi tapva ilmaga oli raske terve rada, ei olnud lõpus ärakukkumist. Märk maas, edasi!

Olle: Lühidalt – halb jooks. Arvan, et olin selleks erilise maastikuga MM- tavarajaks hästi valmis. Kuigi MM-i ettavalmistus füüsilise trenni poole pealt oli olnud üsnagi vilets, siis tehniliselt sain viimasel nädalal päris hea enesekindluse. Seda enam ärritab väga suur viga nõlvaetapil esimesse punkti. Minu tegevust sel etapil on raske seletada. Vale teevalik ühel pikkadest etappidest võttis samuti aega. Lõpuosa kribureljeefis oli mets peitlik ja risune. Oli vaja väga täpselt KP asukoht välja lugeda. Seda ma lihtsalt ei suutnud (15 000 kaart) ja väga mitme punktiga tegin KP-rõnga sees vea, sest ma ei saanud kaardilt infot kätte. Tundsin korduvalt puudust luubist, mille olin raja alguses katki kukkunud. Kokkuvõttes meeldis võistlus mulle väga. See oli orienteerumisvõistlus! Ma tean, et minu võimalused tulemust teha avanevad eelkõige tehniliste radade puhul ja seetõttu on minu tänane jooks selgeks pettumuseks. Reedel on lühiraja finaal!


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sixten ja EOLi ametlik pressiteade:

Palavuses toimunud ränkraskel MM-i tavarajal oli Eesti parim taas Olle Kärner

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas toimuval orienteerumisjooksu MM-il oli täna kavas pikima ajalooga võistlusala – tavarada. Keskmäestikutingimustes ja suures palavuses kujunes võistlus kivistel mäenõlvadel väga pikaks ja kurnavaks ning vahed tulemuste protokollis venisid pikaks.Meeste raja pikkuseks oli linnulennult 15,8 km ning tõusumeetreid sellel 690, naistel olid vastavad näitajad 10,3 km ja 445 m.

Meestest pidas suurfavoriidi koormale auga vastu prantslane Thierry Gueorgiou, võites oma esimese MM-kulla tavarajal nelja ja poole minutilise eduga soomlase Pasi Ikoneni ees. Ka pronks jäi korraldajamaale, selle sai Francois Gonon. Eestlastest olid finaalis Olle Kärner ja Lauri Sild, kuid kummalgi ei olnud kuigi hea päev – tuli ette ebaõnnestunud teevalikuid ja ka füüsiliselt jättis hetkevorm soovida.

Väljavõte protokollist:

1. Thierry Gueorgiou FRA 1:47.29

2. Pasi Ikonen FIN 1:51.56

3. Francois Gonon FRA 1:53.35

......

22. Olle Kärner EST 2:08.32

34. Lauri Sild EST 2:22.00

Naisteklassis jätkus eilne rootslannade edu. Kolmikvõidule sprindis lisandusid kuld ja pronks, hõbe rändas Tšehhimaale. Eestlannad finaali ei kvalifitseerunud.

Väljavõte protokollist:

1. Annika Billstam SWE 1:22.26

2. Dana Brozkova TCH 1:26.54

3. Helena Jansson SWE 1:29.55


Homme on MM-il puhkepäev ja reedel toimub lühiraja finaalvõistlus.

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=long-distance

MM-i kodulehekülg: http://www.woc2011.fr

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fotod on Aili tehtud, finiśisirgelt: Ei naudi kaunist vaadet / Ei naudi kaunist vaadet 2.

kolmapäev, 17. august 2011

16.08 - Sprindid

Tänase päeva hommik oli varajane. Kuna elame keelualal, siis hotellist lahkumine kell 6.45 (äratus 5.45). Hommikukohv ja helbed sai manustatud juba kohalikus judohallis.

Kvalifikatsioonjooksude kommentaarid jooksjatelt:

Annika: Väga raske on keskenduda orienteerumisele kui jooksu häirib üks olulisi tegureid – jooksujalanõud. Ma ei osanud arvestada sellega, et rajale ei või minna orienteerumisjalanõuga ja selle tõttu pidin jooksma siledatallaliste tossudega. Esimesed kolm punkti olid metsas ja mul kulus tõsiselt palju energiat mäkke ja sealt allasaamiseks. Ettevaatliku jooksu tõttu püüti mind enne linnatänavatele minekut minutiga kinni ja see tähendas juba teise käigu lisamist, sest tundus, et liigun liiga aeglaselt. Selline kiire jooks aga läks mulle palju maksma; viga tuli sellest, et kiire jooksu pealt ei eristanud lillat punktide vahelist joont tugevast pruunist kontuurjoonest mis ühendas täpselt 8ndat ja 11ndat kontrollpunkti. Nii jäidki kaks kontrollpunkti vahele ja tulemuseks tühistamine.

Grete: ettevalmistus eeljooksuks oli väga hea – stardis seistes ja legendi lugedes kinnistus silme ees rajaprofiil. Seega läksin jooksule vastu rahulikult. Tegin ühe teevalikuvea, lisandus ebakindlus mõnest punktist välja joostes. Jooksuvormi võib lugeda keskpäraseks kahjuks. Tulemus siiski üllatavalt positiivne.

Peeter: Sain head tagasisidet reedeks, et metsas on kiirus päris hea. Finaalipääsus polnud minul jälle mingit rolli.

Kristo: Tehniliselt oli rahuldav sooritus, viga kusagil 15sekundit. Füüsiliselt oli mingi elementaarne kiirus olemas, seega tagasin edasipääsu.

Kirti: Jooks oli OK, rada huvitav. Kolmas KP oli mul tumerohelises, seal jäin kinni okkalistesse liaanidesse. Edasistes linna KP-des tegin 2 teevalikul väikese lisakaare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elo: Kvalifikatsioonjooksud kütsid kirgi ning tõenäoliselt jätkub neid pikaks ajaks. Tühistatuid ~40 jagu (tänu millele Peeter finaali pääseski) - põhjuseks kas keelatud aedade ületused või oliivrohelisega märgitud muruplatsidel jooksmised (kusjuures pealtvaatajad võisid nendel kõndida). Kuidas kajastada kaardil muru, millele jooksmist korraldaja ei taha lubada?

Tänu osavale protestide kirjutamisele õnnestus kolmel jooksjal end veel finaalidesse saada (startisid kolme viimasena), üks britt sai lausa 9. koha lõpuks.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Finaalide osas saab kõigepealt sõna Sixten:

Eesti orienteerujatest MM-i sprindirajal parim Grete Gutmann

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas mängiti välja tänavuse orienteerumisjooksu MM-i esimesed medalid. Kavas oli sprint eeljooksudega hommikupoolikul ja finaaliga õhtul. Viiest startinud eestlasest pääsesid finaali 45 parema sekka neli – Grete Gutmann, Kirti Rebane, Grete Gutmann ja Peeter Pihl. Võistlusärevuses ühe kontrollpunkti vahele jätnud Annika Rihma tulemus tühistati.

Finaal joosti suhteliselt tasasel maal asuva Chambery väikelinna kitsastel ja käänulistel tänavatel, mis pakkusid rohkelt teevalikuvõimalusi. Naiste seas valitsesid jooksu kolmikvõidu võtnud rootslannad, meie parimaks jäi noorukese Grete Gutmanni 30. koht, Kirti Rebane lõpetas 34. kohaga. Väljavõte tulemustest:

1. Linnea Gustafsson SWE 13.14

2. Helena Jansson SWE 13.22

3. Lena Eliasson SWE 13.28

...

30. Grete Gutmann EST 15.15

34. Kirti Rebane EST 15.34

Meeste seas olid tooniandjateks šveitslased, kuid ka seal pakkus neile tugevat konkurentsi teiseks tulnud rootslane Anders Holmberg. Oma esimese sprindi MM-kulla võitis suure ülekaaluga Daniel Hubmann, tiitlikaitsja Matthias Mülleri päralt jäi pronks. Eesti meeste parim oli Peeter Pihl 40. kohaga.

1. Daniel Hubmann SUI 13.11

2. Anders Holmberg SWE 13.37

3. Matthias Müller SUI 13.41

...

40. Peeter Pihl EST 15.18

43. Kristo Heinmann EST 15.44

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=sprint-results

Homme siirdutakse metsadesse ja mägedesse ning võisteldaks tavaraja medalitele. Eestlastest on stardis Olle Kärner ja Lauri Sild.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Finalistide kommentaarid:

Peeter: Tulemus oli panustusele vastav. Kõval pinnasel kiire jooks käis üle jõu. Kitsastel tänavatel kiirete otsuste tegemine käis üle jõu. Olen harjutanud teist spordiala, võtsin seda hea treeninguna ja pingete maandusena enne reedest võistlust.

Kristo: Hommikuga võrreldes oli ilm saunaks köetud ja teine sprint päeva jooksul oli täna ilmselgelt liig. Lootsin, et oman vähemalt sama kiirust nagu hommikul, aga kahjuks mitte. Tegin paar vale teevalikut, aga antud kiiruse juures ei maksnud need lõppkohtade mõttes midagi.

Grete: läksin starti suure aukartusega eelseisva raja ees. Oli teada, et hoolimata kaardiga tutvumisest, on äärmiselt vajalik väga täpne kaardilugemine. Keskendusin rajal veatule sooritusele ning üldjoontes võin oma valikutega rahule jääda. Jooksukiirus kannatas seetõttu ning raja lõpus olin ikka täiesti kutu.

Kirti: Rada oli lihtsam võrreldes eeljooksuga aga samas siiski piisavalt huvitav. Võib-olla tuli paar kehvemat teevalikut – see selgub hiljem kui etapiaegu näen. Oli mõnus võistlus.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Häid kilde raputati täna mõlemast varrukast ja mitmelt rindelt, nii et ära ei suuda midagi märkida ...

Fotod: Hommikukohv grüünes / Puhkepaus mägedes / Telesõbrad

PS. kuna autoril ei õnnestu võistlust ennast peaaegu üldse näha, siis fotodki tulevad mittevõistlustelt

pühapäev, 14. august 2011

14.08 - Lühiraja kvalifikatsioon

Tänane päev oli juba parem. Tsiteerime jällegi Sixtenit:

Eesti orienteerujatele MM-i lühirajal viis finaalikohta kuuest võimalikust

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas jätkuvatel orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel oli teine võistluspäev eestlastele esimesest märksa edukam. Joosti lühiraja eeljooksud, kus finaalipääsuks oli nagu eilegi vaja tulla 15 parema hulka ühes kolmest eeljooksust.

Kuuest startinud eestlasest pääsesid finaali viis. Naistest tegid seda suurepärase jooksu teinud Annika Rihma (oma eeljooksu 3. koht, kaotus võitjale 2.50) ja õige napilt Liis Johanson (15., 5.24). Finaaliuks jäi suletuks vaid Kirti Rebasele (23., 11.30).

Meeste seas tagasid endale edasipääsu kõik kolm eestlast – Olle Kärner (6., 3.15), Lauri Sild (9., 4.41) ja Peeter Pihl (14., 5.42).

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/index.php?id=md-qualifications-results

Esmaspäeval on MM-il puhkepäev, teisipäeval joostakse hommikupoolikul sprindi eeljooksud ja õhtupoolikul mängitakse sprindi finaalis välja esimesed medalikomplektid.

MM-i kodulehekülg: http://www.woc2011.fr

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Jooksjad ise arvavad nii:

Annika: Eelnevate päevade raske model sundis ettevaatlikusele; ühest küljest oli see hea, sest arvatavasti jäid tavalisest liigsest kiirustamisest suured vead ära, aga samas kaotas selline tugev kontroll väärtuslikku aega. Kokkuvõttes, enam halvemini ei saanud ja paremini ei tulnud välja. Kvalifikatsiooni hea koht on endalegi üllatav.

Lauri: Ootamatult lihtne rada. Kõige keerulisemates punktides liikusin eriti kindlalt, kohati lausa kõndides. Raja teises pooles tegin lihtsa metsapunktiga 1,5 minutise vea, mis jääb arusaamatuks. Füüsiliselt ei olnud tunne kiita, aga tundub, et konkurentidel oli sama seis.

Peeter: Säratu lõpp kogu suve kestnud heade võistluste seeriale. Ettevaatlikus asendus võistluse käigus rabistamisega ja selle tulemusena kaotasin 4 minutit väärtuslikku aega. Õnneks juhtus see kvalifikatsioonis ja õnneks juhtus seda ka teistel. Võistlus on alles ees!


Olle: Üllatasid selgelt lihtsamad eeljooksud, kui siinsetel treeningutel kogetud trennide põhjal oodata võis. Tavaline orienteerumine, võrreldes treeningmaastike ekstreemsustega. Võib-olla siis finaalides pakutakse midagi erilist. Erinevalt eilsest täna ma suurt viga ei teinud. Läbisin raja kindla peale. Tundub, et keskmäestikus võistlemine mulle füüsiliselt väga ei sobi.

Kirti: Kahjuks tegin mõned väiksed vead ja raja teises pooles oli ka raske joosta, üritasin liigselt tõusu vältida.

Liis: Ootasin midagi tehnilist ja rasket, nagu hirmutati. Kahjuks see nii polnud ning oli palju pikalt mööda teed jooksu. Otseselt suuri vigu ei teind, pigem olid need seismised või väikesed kaared. Eilsest oli väsimust tunda. Lõpetades olin kindel finaalikoht on käes, aga aga... mu jooks osutus suht tihedaks.. vedas ikkagi!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hommikusöögilauas: „Kui sa kogu aeg tead kus sa oled, ei saa sa viga teha.“

Fotod: Le Tour le la Lehm / Doping


laupäev, 13. august 2011

13.08 - Tavaraja kvalifikatsioon

Kõigepealt tsiteerime Sixtenit:

Kagu-Prantsusmaal, Savoie maakonnas tehti täna esimesed stardid orienteerumisjooksu tänavustel maailmameistrivõistlustel. Programmis olid tavaraja eeljooksud, kus finaalipääsuks oli vaja osalejatel vaja tulla 15 parema hulka ühes kolmest eeljooksust. Tänavused maastikud on vaieldamatult orienteerumisspordi MM-ide ajaloos tehniliselt keerukaimad ja ka füüsiliselt väga nõudlikud.

Kolmest Eesti naisest ei õnnestunud finaalipääs ühelgi. Liis Johanson jäi sealjuures esimesena finaaliukse taha - 16. koht oma eeljooksus tuli 21-minutilise kaotusega eeljooksu võitjale ja 12-sekundilise kaotusega 15. kohale. Kirti Rebane ja MM-i debütant Grete Gutmann jäid mõlemad oma eeljooksus 20. kohale, kaotust võitjale kogunes vastavalt 18.26 ja 22.05.

Kolmest eesti mehest kaks jooksid välja kindlad finaalikohad. Kogenud Olle Kärner lõpetas oma eeljooksus 7. kohaga (kaotus võitjale 10.07) ja debütant Lauri Sild 8. kohaga (kaotus võitjale 6.46).

Koondise kolmas debütant - Kristo Heinmann pidi leppima 21. kohaga (kaotus võitjale 24.22).

Meeste seas võitsid kõik eeljooksud ülekaalukalt prantslased, nende seas suurfavoriit Thierry Gueorgiou koguni 6-minutilise eduga teisena lõpetanu ees!

Homme toimub MM-il lühiraja kvalifikatsioonivõistlus.

Täielikud tulemused: http://live.woc2011.fr/data/uploads/result/rl_woc2011_long_quali.pdf

MM-i kodulehekülg: http://www.woc2011.fr

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jooksjad ise arvasid asjadest seda:

Grete: Tänase jooksu puhul oli kõige raskemaks momendiks raja esimene, füüsiliselt väga karm osa. Ka tehniliselt ei saa sooritust lugeda ideaalseks, esimesel poolel tekkinud füüsiline väsimus väljendus ka raja teises pooles tehnilises soorituses. Rahule võib jääda piisava rahulikuks jäämisega kogu soorituse vältel, kuid ilmselgelt ei olnud füüsiline ettevalmistus antud raja edukaks läbimiseks piisav.

Lauri: Juba soojendusel oli tunda, et tuleb füüsiliselt raske päev. Rajal kergust polnud ja tõusud tulid väga vaevaliselt. Tehniline pool oli okei, aga kannatamise tõttu ei saanud kogu süsteemi sujuvalt tööle. Nii kulges rütmitu jooks (vajalike!) peatamiste ja ebavajalike lisakaartega.

Kristo: Läksin liiga kindlat sooritust tegema ja pika etapi lõpus lõikasin nõlval kaheksa minuti jagu näppu. Füüsiliselt oli minek kesmine. Sprindiks vormi!

Olle: OK algus, halb raja lõpp, kus tulid vead 4' + 2'. Suurema neist tegin tühjal nõlval, kus väga vähe orientiire. Selliste punktidega olen sageli hädas olnud. Finaalipääsu osas vead sisuliselt midagi ei muutnud, rikkusid ainult natuke tuju. Homme on uus päev!

Kirti: Pika etapi jooksin otse, jäin kahtlema kas paremalt ringi oleks olnud palju parem (palju vähem tõusu). Tegelikult kaotasin just liiga palju aega järgmistel etappidel, ilmselt tõusul tekkinud väsimuse ja kaardi mittemõistmise tõttu.

Liis: Esimene KP, mis imelihtne tundus, osutus üheks suureks veaks. A' la 4 min! Lisaks väga vale etapi valik pikal etapil, mille kaotust hetkel hinnata ei oska + selle KP-ga u 2min otsa. Siis järgmisega KP rõngas -3 min ning edasi mõned vusserdused. Ühesõnaga liiga palju vigu. Jooksuvorm, eriti mäest üles, oli üllatavalt hea. Raja lõpupoole oleksin pidanud meelde tuletama Eesti MV teate juhtumit... homme lõppeb jooks finiśis!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Elust enesest, ise küsin ise vastan: „Ja mida me siis tänasest päevast õppisime. ... - Mitte s...agi.“


Fotod: Melu karantiinis / Rahvaste sõprus (PS. jälgi tossu)

reede, 12. august 2011

12.08 - MM algab homme


WOC 2011, Prantsusmaa, Savoie Grand Revard. 10.-20.august 2011.

Eesti koondis koosseisus:
* sportlased: Grete Gutmann, Kirti Rebane, Liis Johanson, Annika Rihma, Olle Kärner, Lauri Sild, Kristo Heinmann, Peeter Pihl;
* taustajõud: Aili Lopman, Jürgen Einpaul, Elo Saue.

Koondis jõudis kohale mitmes jaos, Olle oli siin koos Venemaa koondisega laagris juba üle nädala varem, meie koondise enamus saabus üleeile. Oleme üle kontrollinud nii maastikud - nüüdseks on need tuttavalt kivised, kui ka kaardid - on paremad kui varasemad treeningkaardid. Oleme valmis!

13.augustil esimene start, tavaraja kvalifikatsioon. Tuleb pikk päev, kus esimesed naised stardivad kell 11:30 ja viimased mehed kell 15:07. Kolm eeljooksu, finaalidesse pääseb edasi igast 15 parimat.

Eestlaste stardiajad (kõik ajad on siinse vööndi kohaselt, Eestis on tund rohkem):
11:30 Grete
12:18 Liis
12:45 Kirti
13:13 Kristo
14:10 Lauri
15:01 Olle

Eeldatavad võitjaajad naistel 42-43min, meestel 57-58min. Seega peaks naiste lõplik olukord selge olema 13:40 ning meestel 16:10. Võistlusi saab ka reaalajas jälgida, link on see http://ns223938.ovh.net/.

Hoidke pöidlaid!



Eilne parim hüüatus massaaźilaualt: "See pole toonus, see on paistetus (mis tõuseb)!"

Fotod: Meie / Osa kvalifikatsioonimaastikust /
Internett on leitud!